Χάλκη: Το πρώτο GR-eco Island

Οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη!

SCROLL DOWN
ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Λίγα λόγια για το project

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, στις 2 Ιουλίου 2021, μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης, του Ομίλου Συγγελίδη/Citroën και των επίσης γαλλικών εταιρειών Vinci, Akuo Greece, ALD Automotive, καθώς και της ΔΕΗ και της Vodafone Ελλάδας, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ηλεκτρικές μεταφορές και ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης έγιναν πραγματικότητα στη Χάλκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Συγγελίδη/Citroën σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία προχωρά στον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού, με την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων οχημάτων από ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των φορέων, των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Χάλκης.

ΤΟ ΝΗΣΙ

Γιατί επιλέχθηκε το νησί της Χάλκης

H εθνική πρωτοβουλία GR-eco Islands, με προτεραιότητα στα μικρότερα, μη διασυνδεδεμένα και απομακρυσμένα νησιά, στοχεύει στη μετατροπή των ελληνικών νησιών σε διεθνή πρότυπα πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η επιλογή της Χάλκης, η οποία έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως νησί της Ειρήνης και της Φιλίας των Νέων όλου του Κόσμου, δεν ήταν τυχαία. Προέκυψε από τις οικολογικές δράσεις που αναπτύχθηκαν στο νησί τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, στη Χάλκη, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες: α) για τη στροφή του νησιού στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ΑΠΕ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ηλεκτροδότησης και β) για την εξ ολοκλήρου μετάβαση του νησιού στη βιώσιμη κινητικότητα περιορίζοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος, η Χάλκη να αποτελέσει εστία καινοτομίας και πηγή έμπνευσης, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο όραμα της Ευρώπης, το οποίο είναι να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Τι αλλάζει για τους κατοίκους και τους επισκέπτες

Με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, η μετακίνηση γίνεται έξυπνη και φιλική, με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα. Χάρη στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Citroën, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού θα απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα αέρα, καθαρότερο περιβάλλον, μειωμένη ηχορύπανση και χαμηλότερο κόστος στην καθημερινότητά τους.
Με τη δωρεά του Ομίλου Συγγελίδη/Citroën το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας έχουν πλέον στη διάθεσή τους αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα μεταφορικά μέσα, για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι κάτοικοι του νησιού αποτελούν τους αρωγούς στην προσπάθειά μας για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα. Για τον σκοπό αυτό, ο Όμιλος Συγγελίδη/Citroën δημιούργησε ειδικά προνομιακά προγράμματα με τη μέγιστη ευελιξία, αποκλειστικά για τους κατοίκους της Χάλκης.

Τα 100% ηλεκτρικά οχήματα Citroën που συμμετέχουν στο project

Στο πλαίσιο του προγράμματος, Χάλκη: Πράσινο, Έξυπνο Νησί, οι κάτοικοι απολαμβάνουν ειδικές προνομιακές τιμές και επιδοτήσεις, για να αποκτήσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν μέσα από την πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων Citroën.

AMI – 100% ELECTRIC

Το 100% ηλεκτρικό AMI είναι η νέα επαναστατική λύση της Citroën για μία βιώσιμη, προσιτή και προσβάσιμη αστική μετακίνηση για όλους. Το AMI μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στον έξυπνο, ξεχωριστό και μοναδικό σχεδιασμό του, προσφέροντας στους επιβάτες ένα σύγχρονο περιβάλλον με έξυπνους χώρους. Είναι προσιτό, οικονομικό, φορτίζει σε απλή οικιακή πρίζα σε μόλις 3 ώρες, έχει αυτονομία 75 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να οδηγηθεί από 16 ετών χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
CITROËN Ë-C4

NEO CITROËN Ë-C4

Το vέο crossover Citroën ë-C4 με την υπερυψωμένη, δυναμική στάση και την κορυφαία άνεση και πρακτικότητα που εξασφαλίζει, ηγείται της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης. Η αθόρυβη λειτουργία, η ομαλότητα της κίνησης του αυτοκινήτου, η μεγάλη αυτονομία, η οδηγική απόλαυση, η κορυφαία ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions®, η εξαιρετική άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort® και η πλήρης απουσία κραδασμών στο εσωτερικό, συμβάλλουν στην κορυφαία αίσθηση της «ë-Comfort class».

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
CITROËN Ë-BERLINGO

NEO CITROËN Ë-BERLINGO

Το νέο Citroën ë-Berlingo είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων. Προσφέρει κορυφαία πρακτικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες αναψυχής και όχι μόνο. Το νέο ë-Berlingo διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
CITROËN Ë-SPACETOURER

NEO CITROËN
Ë-SPACETOURER

Το vέο Citroën ë-SpaceTourer είναι ένα compact van που ανταποκρίνεται τόσο στους επαγγελματίες στις υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, όσο και σε μία οικογένεια ή παρέα, που ενδιαφέρεται για άνετες μετακινήσεις χωρίς συμβιβασμούς.
Συνδυάζοντας το εντυπωσιακό design με το ευρύχωρο εσωτερικό και δύο μήκη αμαξώματος, το νέο Citroën ë-SpaceTourer μπορεί να φιλοξενήσει έως και 9 επιβάτες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
CITROËN Ë-BERLINGO VAN

NEO CITROËN
Ë-BERLINGO VAN

Το νέο ë-Berlingo Van προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στις μεταφορικές του δυνατότητες. Διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος με όγκο χώρου φόρτωσης έως 4,4m3 και ωφέλιμο φορτίο έως 800kg, προσφέροντας παράλληλα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας εφάμιλλα με ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
CITROËN Ë-JUMPY

NEO CITROËN Ë-JUMPY

Πρακτικό, εργονομικό και λειτουργικό, το νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumpy είναι ο ιδανικός συνεργάτης κάθε επαγγελματία. Χάρη στο σύγχρονο στιλ, στην άνεση που προσφέρει στους επιβαίνοντες, στα δυναμικά χαρακτηριστικά του και στην αυτονομία που φτάνει τα 330 χιλιόμετρα (WLTP), δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε τον τίτλο του «International Van of the Year 2021».

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
VAN CITROËN Ë-JUMPER

NEO CITROËN Ë- JUMPER

Το νέο Citroën ë-Jumper είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες–χρήστες, που θα επιλέξουν την έκδοση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, μέσα από δύο τύπους αμαξώματος (Van ή Chassis). Προσφέρεται σε 2 επίπεδα ηλεκτρικής αυτονομίας για να ταιριάζει απόλυτα σε κάθε ανάγκη, και δίκαια αποκαλείται ένα «αληθινό γραφείο σε τροχούς».

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ
AMI
Ë-C4
Ë-BERLINGO
Ë-SPACETOURER
Ë-BERLINGO VAN
Ë-JUMPY
Ë-JUMPER
Τελευταία Νέα

Χάλκη, το Πρώτο Πράσινο - Έξυπνο Νησί! Ο 'Ομιλος Συγγελίδη & η Citroën συμβάλλουν ενεργά στην πιο σημαντική ημέρα στη νεότερη ιστορία της.

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën, προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Όμιλος Συγγελίδη με τη Citroën συμβάλλει ενεργά στη μετατροπή της Χάλκης σε έξυπνο & πράσινο νησί!

O Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνουν την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων, η οποία θα είναι έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BACK TO TOP